Bannister versterkt zijn fundamenten met de komst van Meester Wilfried Rauws

ANTWERPEN – Bannister Advocaten verwelkomt voormalig VUB-decaan Wilfried Rauws, een man met tonnen ervaring in het sociaal recht en een drive om U tegen te zeggen. Met een groot Europees netwerk én zijn tomeloze ambitie is hij de ideale aanvulling voor het departement arbeidsrecht, dat geleid wordt door Maxim Korthoudt.

Achtergrond

Wilfried Rauws is van vele markten thuis. Zijn carrière als advocaat aan de balie werd gevolgd door een indrukwekkend academisch parcours in binnen- en buitenland. Vandaag is hij -onder meer- plaatsvervangend raadsheer in het Hof van Beroep te Antwerpen, hoofredacteur van het Rechtskundig weekblad én een bijzonder grote aanwinst voor ons kantoor. Hij vervoegt sinds november 2021 het departement Arbeidsrecht onder goedkeurend oog van Jorgen Van Laer en Maxim Korthoudt.

Arbeidsrecht

Het Arbeids- en Sociaal zekerheidsrecht hebben geen geheimen voor Meester Rauws. Dankzij zijn jarenlange ervaring, academische achtergrond én internationale netwerk is er geen onderdeel van het arbeidsrecht Wilfried vreemd. Mede omwille van zijn doorwinterde vakkennis en jarenlange ervaring koos hij ervoor om aan de slag te gaan bij Bannister, en niet bij een nichekantoor.

Over de samenwerking met de meer dan 25 jaar jongere Maxim Korthoudt is hij lovend, net zoals over de dynamiek in het team. Meester Rauws vult de praktische vakkennis van Maxim aan met zijn theoretische ervaring, voornamelijk in complexe zaken en het bredere Europese recht.

Maxim is een buitengewoon professioneel advocaat, hij is correct naar cliënten toe en communiceert duidelijk. We vullen elkaar perfect aan en dat maakt van ons de ideale tandem. Ook voor Sam Syniawsky, stagiaire in ons departement, heb ik niets dan lof. Zij was ooit nog één van mijn studentes op de VUB, dat kan dus niet verkeerd zitten!” (lacht)

Mind the gap

Meester Rauws komt bij Bannister terecht in een jong en expansief kantoor, iets wat hem niet deert. Wel integendeel, vanuit zijn academische achtergrond is hij gewend om met jongere mensen samen te werken. De relatief losse, en bij tijden amicale, sfeer die bij Bannister heerst neemt Wilfried er graag bij;

Wij hebben een keihard beroep, het is veeleisend, je moet secuur werken, kennis van zaken hebben, snel handelen, commercieel inzicht hebben én de nodige management skills onder de knie hebben. Het is fijn om te zien hoe de jongere generaties met zo’n verantwoordelijkheid omgaan en elke dag plezier hebben in wat ze doen”.

Duizendpoot

Hoewel Wilfried Rauws het zich mag permitteren om, na een indrukwekkende carrière, zijn toga aan de haak te hangen engageert hij zich toch voor Bannister. En daar blijft het niet bij… Vandaag is hij ook hoofdredacteur van het Rechtskundig Weekblad, plaatsvervangend raadsheer in het Hof van Beroep te Antwerpen én het enige Belgische lid van de European Labour Law Network. Daarnaast zit hij in het redactionele team van verschillende juridische tijdschriften zoals “Tijdschift voor Sociaal Recht”, “Tijdschrift voor Onderwijsrecht en Onderwijsbeleid” en “Tegenspraak”, en als dat niet voldoende zou zijn is hij ook nog voorzitter van de Belgische Vereniging Voor Arbeidsverhoudingen. 

Veel tijd voor koffie blijft er op het eerste zicht niet over, toch staat Wilfried altijd paraat voor een fijn gesprek.  Hebt u een vraag voor Wilfried Rauws? U kan hem contacteren via Wilfried.rauws@bannister.be