Food Law

Food Law

Food Law is een gespecialiseerd vakgebied waarin de advocaten van Bannister zich hebben bekwaamd.

De regelgeving met betrekking tot levensmiddelen, voedingssupplementen en voedselveiligheid is uitgebreid en complex. Wij houden de voedselwetgeving nauwlettend in de gaten en helpen onze cliënten te voldoen aan geldende normen en voorschriften.

Onze expertise omvat onder andere:

Voorbereiding op en bijstand tijdens controles of verhoren door het Federaal Voedselagentschap (FAVV). Het is cruciaal goed voorbereid deel te nemen en uw rechten en verplichtingen te kennen. Wij staan aan uw zijde.

Indienen van bezwaar tegen bevelen tot sluiting of intrekking van toelating/erkenning. Strikte regelgeving en korte termijnen vereisen snelle en doelgerichte actie.

Advies over de complexe regelgeving rond voedingssupplementen, ongeacht de oorsprong. Wij begeleiden u om uw producten in overeenstemming met voorschriften op de markt te brengen.

Begeleiding bij het formuleren van gezondheidsclaims, zodat uw marketingboodschappen voldoen aan voorschriften en consumenten heldere informatie ontvangen.

Bescherming van uw merken, octrooien, recepten en andere intellectuele eigendomsrechten binnen de voedingsindustrie.

Expertise in Food Law

Bij Bannister begrijpen we dat de wereld van voeding, voedingssupplementen en horeca complex kan zijn. Wij zijn er om u te ondersteunen met helder juridisch advies. Als gespecialiseerde advocaten in Food Law staan we zij aan zij met uw restaurant, voedingswinkel, productiebedrijf of andere actor in de voedingssector.

Eveline Van Laere

Meer info

Zit u met enkele vragen?

Als u op zoek bent naar een gespecialiseerde advocaat kunt u ons contacteren via info@bannister.be of via ons telefoonnummer 03/369.28.00 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier om uw bericht te sturen. Onze food-law-advocaten helpen u graag verder.