Ons DNA

Roger Bannister

Sportgeschiedenis wordt al veel langer geschreven dan sinds de tijd van Usain Bolt of Jackie Joyner-Kersee. In de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw, bijvoorbeeld, toen de sterren van de atletiek niet de 100-meter lopers of tienkampers waren, maar de sterren van de Engelse mijl (1609 meter).

Het wereldrecord op die mijl werd in de jaren veertig permanent aangevallen én verbeterd. Tot het in 1945 op naam van een Zweed kwam te staan, die de chrono deed stoppen op 4’01”.

Bijna tien jaar lang beten de beste atleten ter wereld hun tanden stuk op de magische grens van 4 minuten. Dokters en wetenschappers beweerden dat de menselijke limiet bereikt was. Een mijl onder de vier minuten lopen, dat kon niet. Onmogelijk.

Tot Sir Roger Bannister in 1954 na maanden van intensieve training en voorbereiding 3:59:4 klokte en aan de wetenschap en de wereld de universele stelregel in herinnering bracht, namelijk dat niets zomaar mag aangenomen worden op autoriteit. Dat vooraf niets beslist is, noch in sport, noch in recht.  

Als advocaten zijn we in het bijzonder geïnspireerd door het verhaal van Sir Roger Bannister. Zijn historische prestatie toont aan dat een combinatie van focus, discipline, een feilloze wetenschappelijke benadering, zelfvertrouwen en een bikkelhard werkschema kan leiden tot ongeëvenaard succes!

Bannister Advocaten is gevestigd op de principes van deze uitzonderlijke prestatie.

Grenzen verleggen zit in ons DNA.

We do the impossible!