Cryptofraude

Cryptofraude

Omwille van hun complexiteit zijn cryptovaluta een gegeerd medium voor malafide individuen of organisaties.

Jaarlijks vallen talloze Belgen ten prooi aan fraude met cryptomunten. Het aantal slachtoffers stijgt exponentieel.

Dankzij onze expertise in deze materie, aangevuld door een exclusieve service waarbij wij zelf voorafgaand opsporingswerk voor u kunnen verrichten, kan Bannister uw kansen om uw geld te recupereren optimaal vergroten.

Ging u onlangs in op een advertentie, waarin een gekende mediapersoonlijkheid reclame lijkt te maken voor een bedrijf dat u kan helpen om enorme winsten te boeken door beleggingen in cryptovaluta? Gaf u hierdoor uw contactgegevens door, en ging u in op de instructies van de sinistere personen die u hiernavolgend contacteerden? Dan bent u wellicht opgelicht.

Werd uw crypto-wallet gehackt? Raakte u verwikkeld in een pyramidesysteem?

Fraudeurs worden steeds vindingrijker, de kunstgrepen steeds doordachter.

De oplichtingsmethodes hebben één ding gemeenschappelijk; allen zijn ze erop geënt om uw vertrouwen te winnen, en dit vervolgens te misbruiken om u zo veel mogelijk geld afhandig te maken.

Hoewel virtuele valuta een populair medium zijn voor fraudeurs, laten deze altijd sporen na.

Een voordeel van blockchaintechnologie is immers dat het onveranderlijkheid ondersteunt, wat betekent dat het onmogelijk is om opgenomen gegevens te wissen of te vervangen.

Onze gespecialiseerde advocaten weten precies welke informatie en bewijzen moeten worden aangeleverd bij de klachtneerlegging en kunnen uw kansen om uw verloren geld te recupereren optimaliseren.

Onze jarenlange ervaring in de materie leert ons echter dat bij klachten inzake cryptofraude de typische termijnen en wijze van klachtafhandeling niet volstaan; een snelle reactie is geboden.

De exponentiële groei van deze fraudeklachten en personeelstekorten bij politionele instanties maken het jammer genoeg zeer moeilijk om altijd adequaat op te treden. Veel cryptofraude-zaken worden hierdoor prematuur geklasseerd zonder gevolg. Ook gebrek aan technische knowhow bij onderzoekers en achterstallige digitalisering blijkt een probleem.

Om aan deze pijnpunten te remediëren heeft Bannister besloten het heft in eigen handen te nemen.

Naast de reguliere bijstand in fraudedossiers kan Bannister nog een stapje verder gaan. In tegenstelling tot andere kantoren kunnen wij ons cliënteel een exclusieve service aanbieden waarbij wij zélf via open source software analyses op de blockchain uitvoeren. Wij kunnen voor u onmiddellijk de transactiesporen van de gestolen cryptomunten blootleggen, alsook mogelijkheden tot identificeerbare linken in kaart brengen. Deze informatie gieten wij vervolgens in een rapport waarmee de onderzoeksinstanties direct aan de slag kunnen gaan. Dit kan zorgen voor een snellere afhandeling van uw zaak.

Jorgen Van Laer

Meer info

Louis Warson

Meer info

Zit u met enkele vragen?

Bent u het slachtoffer geworden van cryptofraude? Er zijn oplossingen. Als u op zoek bent naar een gespecialiseerde advocaat kunt u ons contacteren via info@bannister.be of via ons telefoonnummer 03/369.28.00 of maak gebruik van het onderstaande contactformulier om uw bericht te sturen. Onze crypto-advocaten helpen u graag verder.