Bannister Academy - Femke's switch van arbeids- naar strafrecht

Begin maart stelden we Femke Van Dyck aan jullie voor. Femke is laatstejaarsstudente Rechtspraktijk en loopt 16 weken lang mee in onze Bannister Academy, dat is een breed trainings- en opleidingstraject waarin we studenten onderdompelen in de advocatuur en ze kennis laten maken met de verschillende rechtstakken die we in huis hebben.

Na 5 weken in het departement arbeidsrecht, loopt Femke nu stage bij ons departement strafrecht. Ze is verbaasd over hoe de afgelopen weken voorbijgevlogen zijn en kan amper geloven dat het einde van haar Academy stilaan in zicht komt.
Tijd voor een nieuw gesprek met Femke!

Hoe bevalt de switch naar strafrecht je?
Femke: “Mijn takenpakket bij strafrecht is opnieuw heel breed. Ik mag dossiers analyseren, samenvatten en veroordeelden inlichten over het verdere verloop van hun zaak. Binnenkort ga ik zelfs mee naar zittingen, iets waar ik enorm naar uitkijk. Ik ben heel benieuwd hoe zo een zitting in het echt verloopt, niet zoals in Tv-programma’s dus, maar ‘the real deal’. Ik vind het écht zo spannend.

Dat begrijpen we maar al te best!
Femke: “Weet je wat me ook zo bevalt? En dat geldt niet alleen voor strafrecht hoor… Dat is de variatie in de dossiers. Neem nu bijvoorbeeld drie dossiers over drugsfeiten, daar zou je van denken dat er gelijkenissen zijn, maar nee hoor, ze verschillen inhoudelijk allemaal van elkaar. Geen zaak is dezelfde, saai wordt het nooit”

Ben je nog altijd even tevreden over de office fun?
Femke: “Zeker en vast! Het blijft echt een perfecte mix tussen gezonde ambitie en fun at work. Door coronamaatregelen zit ik niet meer full time op kantoor en werk ik regelmatig van thuis uit. Veel contact loopt op zo’n dagen via mail, en dan is het fijn om te zien dat er ook daar plaats gemaakt wordt voor een amicale update. We verliezen elkaar niet uit het oog. Mooi he?

Femke kijkt ontzettend uit naar haar laatste stageweken.
Let’s go!

En jij? Studeer je Rechten of Rechtspraktijk en denk je eraan om advocaat te worden? Ben je benieuwd om het reilen en zeilen van een advocatenkantoor te ontdekken? Ben je klaar om je theoretische kennis te verrijken met praktijkervaring? Neem dan hier een kijkje.