Bannister stelt 3 powervragen aan Hans Leyssen

Hans Leyssen versterkt sinds eind januari 2021 ons departement aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. En aangezien wij het nooit te laat vinden om iemand te verrassen met 3 Bannister-powervragen overrompelden we hem. Maak kennis met Hans! 

Hans, je hebt ervaring in verschillende rechtstakken, waarom koos je nu bewust voor het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht?
Hans: “Bij Bannister behandel ik allerlei zaken die betrekking hebben op het wegverkeer, verzekeringen en aansprakelijkheid. Dat is voor mij de ideale rechtstak, omdat dergelijke zaken zeer concreet en to the point zijn en nagenoeg steeds een samenraapsel zijn van enerzijds strafrecht en anderzijds burgerlijk recht. Een goed begrip van die beide “rechtstakken” is dus cruciaal om het in deze materie goed te kunnen doen. Het zorgt voor veel variatie en interessante wendingen in dossiers.

Logisch, maar we vragen het toch, waarom koos je voor Bannister?
Hans: “Ik heb Bannister leren kennen via www.mijnboete.be en gelijkaardige websites die ermee verbonden zijn. Het kantoor gaf mij de indruk een zeer modern kantoor te zijn, zich heel goed bewust van de technnologische evoluties en het belang van digitalisering. In de maanden dat ik hier nu rondloop is dit vermoeden integraal bevestigd.
Het is bovendien een ambitieus en groeiend team met allemaal jonge, verstandige mensen, gelijkgezinden met aansluitende profielen en ambities in het werkleven. Met andere woorden, voor mij is het een kantoor waar ik zelf tot ontplooiing kan komen en waar ik mezelf vele jaren zie werken
.”

Wij weten het al, maar voor de lezers; wat maakt jou een topcollega?
Hans: “Wat een vraag en bedankt voor het compliment (lacht). Ik kan me inbeelden dat mensen me een fijne collega vinden omdat ik speels en humoristisch ben, veel lach en veel interesses heb. Ik ben ook steeds te vinden voor een goed gesprek met een tas koffie of een frisse pint, naargelang de omstandigheden…
Dat lachen is trouwens gewoon ook een goede uitlaatklep, sommige dossiers zijn best wel zwaar, en dan is er niets beter dan eens goed te kunnen lachen en alle stress uit je lijf te voelen verdwijnen. Daarnaast ben ik ook altijd van de partij bij de wekelijkse looptochtjes met de collega’s, dus een gebrek aan sportiviteit kunnen ze mij ook niet verwijten. Wanneer loop jij trouwens eens mee?”

Euh , einde interview!

Hebt u zelf nog vragen voor Hans? U kan hem bereiken via hans.leyssen@bannister.be

8 april 2021