We are booming: 5 jonge wolven treden toe tot de Bannister-roedel

Afgelopen jaar versterkte een energieke bende jonge wolven het Bannister-team. Vijf recent afgestudeerde advocaten, die stuk voor stuk staan te popelen om hun “not so average”-bijdrage te leveren. Alle vijf even ambitieus, alle vijf met een duidelijke -maar opvallend verschillende- visie op het leven én op de advocatuur. We zetten ze tijdens een teambuilding weekend in de Ardennen samen rond het haardvuur en lieten enkele prangende vragen op hen los. En nee, de ‘patrons’ waren er niet bij, de antwoorden zijn dus eerlijk en puur. Zoals we het van échte Bannisters gewend zijn. 

Waarom Bannister?

Op de vraag waarom ze voor Bannister kozen komen de antwoorden bijna automatisch en zijn ze niet verrassend. De multidisciplinariteit, de sfeer en de open teamspirit zijn zaken die duidelijk vaak terugkomen. Géén grijze, hiërarchische toestanden maar een opvallend open en transparante cultuur, daar lijkt iedereen het over eens.

Voor Marthe Everaet, lid van het Strafrecht-team, is het duidelijk waarom zij voor Bannister koos. “Het feit dat je bij ons alle rechtstakken onder één dak hebt vind ik zo boeiend. Je kan werkelijk over de grenzen van je eigen niche heen kijken en te rade gaan bij één van de collega’s van een ander departement, gewoon door twee bureaus verder te gaan”.

Emilie Hermans, collega in datzelfde departement, treedt haar bij “Dat voel ik inderdaad ook zo aan. Daarnaast is het ook de ambitieuze, en relatief jonge, equipe die me hier zo aantrok. Geen grijze krokodillen, met alle respect (lacht), maar bruisende individu’s”.

Dat de sfeer op kantoor voor deze jonge starters belangrijk is, staat buiten kijf. Voor Sam Syniawsky, departement arbeidsrecht, is die sfeer wat het grote verschil maakt. “Er wordt hier heel hard gewerkt, maar er kan ook gelachen worden. Tussen zware dossiers door heb je dat soms gewoon eventjes nodig.”

Challenges? Opportunities!

Als de vraag gesteld wordt wat nu de grootste uitdaging is voor zo’n young professional, blijft het langer stil, geen evidente vraag zo blijkt. Wie gedacht had dat het kunnen loslaten van bepaalde dossiers of de nodige afstand kunnen bewaren challenges zouden kunnen zijn, is verkeerd.

Het is Brent Roskams, familierecht, die de spits afbijt. “Challenge? Voor mij is dat praktijkkennis opdoen. Om op een zo kort mogelijke tijd mijn theoretische kennis in de praktijk te kunnen omzetten. Maar eerlijk gezegd… (departementshoofd) Steven ondersteunt me daar enorm in, dus misschien is het dan toch niet écht zo’n grote challenge”.  
Die switch naar praktijkkennis is ook iets wat Kiana Verhoeven van verkeersrecht opvalt; “Begeleiding is inderdaad zo belangrijk. Startende advocaten zoals wij hebben een open structuur nodig, zodat je niet afgeschrikt wordt om hulp te vragen, en dat is hier zeker niet het geval”.

Naast toegankelijkheid wordt ook de Bannister Academy, een breed trainings- en opleidingstraject waarin we young potentials onderdompelen in de advocatuur en kennis laten maken met de verschillende rechtstakken, aangehaald. “De masterclass communicatie en social media bijvoorbeeld, daar heb ik echt veel aan gehad. Het zijn zo’n zaken die van de uitdagingen, volgens mij, sneller opportuniteiten maken, hands on en gààn!” lacht Sam.

Professionele doelen?

Dat de vijf youngsters stuk voor stuk uit Bannister-hout gesneden zijn wordt duidelijk bij de vraag wat hun lange termijn professionele doelen zijn. Geen enkele keer komt er géén antwoord, geen fronsende voorhoofden, de discussie valt niet stil. Onze jonge wolven zijn correct, ambitieus én hebben een duidelijke visie.
Emilie is kort en duidelijk, zij wil gewoon de beste bijstand blijven verlenen aan haar cliënten. “Bijdragen aan de rechtvaardigheid” vult Marthe resoluut aan.
Kiana droomt ervan ooit zelf startende advocaten te begeleiden, “Omdat die begeleiding zo belangrijk is om je weg te vinden én omdat ik zo mijn steentje kan bijdragen voor de toekomstige generatie new-Bannisters”.
De toekomst is verzekerd!

Een nieuw jaar, wat kunnen we wensen?

Minder corona. En blijven groeien, zowel als individu én als team” Brent zet de toon voor de wensen voor 2022. “Blijven gaan, kleine en grote dossiers succesvol afwerken en méér warme vrijdagen” vult Sam opgewekt aan.
Ook voor Kiana, Marthe en Emilie zijn de mix tussen hard werken, successen boeken en de nodige portie fun in een enthousiast team zaken die ze in 2022 onverminderd verder willen zetten.  En over één ding zijn ze het laaiend eens en geraken ze niet uitgepraat … Ze kijken uit naar een belangrijke Bannister-mijlpaal. Waarover we jullie later uitgebreid informeren.

Zelf zin om deel uit te maken van onze roedel? Via Bannister Academy  kom je alles te weten over ons opleidingstraject. Via deze link blijf je op de hoogte van openstaande vacatures.

 
Wie is wie? Van links naar rechts.

Marthe Everaet // Strafrecht
Bij Bannister sinds september 2021

Brent Roskams // Familierecht
Bij Bannister sinds september 2021

Sam Syniawsky // Arbeidsrecht
Bij Bannister sinds oktober 2021

Emilie Hermans // Strafrecht
Bij Bannister sinds september 2021

Kiana Verhoeven // Verkeersrecht
Bij Bannister sinds april 2021