Paralegal to the rescue: welkom Manon!

Manon Van Merode is sinds februari onze Bannister Paralegal. Dat klinkt niet alleen heel funky, Manon is ook gewoon een funky “madam” met avonturierszin en véél pit. En … zo hebben wij onze collega’s graag!

We stelden haar Bannister-gewijs 3 vragen, let’s meet Manon!

Vertel eens, hoe ziet de dag van een Paralegal eruit Manon?

Manon: “Als paralegal bied ik juridische en administratieve ondersteuning aan de advocaten. Zo beheer ik bijvoorbeeld de website www.mijnboete.be. Via dat kanaal verleen dagelijks gratis juridisch advies aan mensen die vragen hebben over hun boete. Daarnaast bereid ik verschillende dossiers voor van A tot Z. Ik volg zelf dossiers op en leer elke dag weer nieuwe dingen bij.

Koos je tijdens het solliciteren bewust voor Bannister?

Manon: “Het is een jong en groeiend kantoor, dat sprak me meteen aan. Daarnaast vind ik de verschillende specialisaties die Bannister in huis heeft heel boeiend, dat zorgt voor de nodige afwisseling in mijn job. De collega’s zijn allemaal relatief jong en heel ambitieus, en dat vind ik nu echt belangrijk; om te werken in een omgeving met gelijkgezinde collega’s.
En ja, ik denk wel dat ik goed gekozen heb, ik heb me écht al super geamuseerd. De sfeer op kantoor is open en iedereen is erg sociaal. Ik voelde me meteen thuis. De mini-teambuildings zoals een online escaperoom, de wekelijkse Bannister-run en het coronaproof lunchen dragen daar natuurlijk aan bij.”

Meest memorabele moment so far?

Manon: “Goh, moeilijk. Het is niet echt één moment, maar wel de optelsom van alle schaterlachbuien die ik hier al heb gehad. Het is echt opvallend dat iedereen hier een goed gevoel voor humor heeft, waardoor er heel vaak gelachen wordt op kantoor. De details zijn niet voor publicatie (lacht), maar die inside jokes, die verlichten toch altijd wel een beetje de dagelijkse werkdruk.

28 maart 2021