Bannister keeps on booming en verwelkomt Olivier Eloot.

Olivier Eloot vervoegde in april 2021 ons team contract -en economisch recht. Olivier is een analytische geest en een sportieve duizendpoot met het hart op de juiste plaats; een ideale aanwinst voor het team van Herbert Felix dus. We stelden hem met veel plezier onze signature welkomstvragen!

Welkom Olivier! Je hebt een bijzondere interesse in verbintenissenrecht, economisch recht en financieel recht. Wat spreekt jou net zo aan in deze rechtstakken?

Olivier: “Als mens sta je nooit alleen in de wereld. Je bent steeds in interactie met anderen. Je werkt samen, wisselt zaken en ideeën uit. Die interactie bestaat sinds het begin der tijden en is de motor van de vooruitgang die maakt dat wij al het goede om ons heen hebben en dat onze kinderen en kleinkinderen het nog beter zullen hebben dan wij.

Ons economisch, financieel en vooral verbintenissenrecht is er bij uitstek op gericht om deze samenwerking tussen mensen die onze vooruitgang stuwt te omkaderen en in goede banen te leiden. In deze domeinen werken is dan ook een stukje de motor van de vooruitgang draaiende houden.

Mooi gezegd! Waarom koos je voor Bannister?

Olivier: “Bannister sprak me aan omwille van de ambitie die het kantoor uitstraalt om grenzen te verleggen en zo het best mogelijke resultaat voor de cliënt te bereiken. Om deze reden kan ik bij Bannister een stimulerende werkomgeving vinden, waarin ik elke dag het beste van mezelf kan geven en mijn talenten maximaal kan ontwikkelen.

Daarnaast is de opdeling in niche-departementen ook bijzonder aantrekkelijk. Deze opdeling houdt immers de belofte in om grondig in een specifiek rechtsdomein te kunnen ontwikkelen en ondertussen toch contact te houden met andere rechtsdomeinen. Dit garandeert uiteraard een optimale dienstverlening naar de cliënt, maar het houdt ook opnieuw de belofte in van een verrijkende omgeving die een optimale persoonlijke ontwikkeling als jurist garandeert.

En tenslotte, Bannister himself (lacht), de link naar athletiek en ongeziene prestaties spreekt me aan. Ikzelf hou immers van lange afstandlopen en heb marathonervaring.”


Waarom ben jij dé perfecte tandem met Herbert Felix?

Olivier: “Herbert heeft net als ikzelf een scheut academische ervaring, een brede menswetenschappelijke interesse en een karrevracht aan uitgesproken meningen. Beiden worden we er oprecht blij van als we voor een complex juridisch vraagstuk een goede oplossing kunnen vinden. In feite begint ons zoekwerk vaak pas op het punt waar dat van vele andere kantoren al ophoudt. Deze liefde voor het vinden van vernieuwende antwoorden op schijnbaar onoverkomelijke vraagstukken is iets dat ons bindt.”


Waar kijk je het meest naar uit in de nieuwe uitdaging bij Bannister?

Olivier: “Doorheen de afgelopen jaren bouwde ik een brede en gedegen juridische kennis op, maar dit was steeds vanuit theoretisch en academisch perspectief. Ik ging op zoek om een meer praktische toepassing aan mijn opgebouwde kennis en vaardigheden te geven, en deze ten dienste te stellen van de maatschappij. Een positie bij Bannister leek me hiervoor dé uitgelezen kans. ‘We do the impossible’ is immers de leuze van het kantoor. Elke dag opnieuw grenzen verleggen en daarmee problemen oplossen -die voorheen ernstig en onoverkomelijk leken- is iets dat mij enorm aantrekt.”


En tenslotte, waarvan krijg jij een kick?

Olivier: “Een wedstrijd roeien. Mijn hart dat bonkt, mijn longen die schuren, duwen op mijn benen, hangen aan mijn riemen, de deining van de andere boten in het water voelen, nek aan nek, terwijl iedere vezel pijn doet van de inspanning, duizend meter, vijfduizend meter,… een keer stevig afzien is het mooiste dat er bestaat.
En daarnaast: een complexe zaak winnen uiteraard!

Dankjewel Olivier. Wij wensen je veel succes in ons departement contract -en economisch recht.

Vragen voor Olivier Eloot? Je kan hem bereiken via olivier.eloot@bannister.be of +32 (0)3 369 28 00