Bannister-departement Familierecht breidt uit: let's meet Eveline Delfosse

Eveline Delfosse begon begin mei als medewerkster in het departement van Steven Van Geert. Haar keuze om zich te specialiseren in familierecht blijkt geen toeval te zijn, Eveline heeft een duidelijke visie over relaties en is als bruggenbouwer pur sang dé ideale aanwinst voor ons kantoor.

Hi Eveline, welkom! Ik liet me vertellen dat jij heel bewust voor familierecht gekozen hebt. Vertel eens!

Eveline: “Dat klopt. Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door relaties tussen mensen, op menselijk vlak maar ook hoe deze juridisch worden vormgegeven.  Het familierecht is een materie die nauw verbonden is met de levens van mensen en de manier waarop zij hun familiaal leven invullen.

Ik wist al dat ik na mijn studies graag de advocatuur wou ingaan, omdat ik veel voldoening haal uit contacten met cliënten en je voor hen echt een verschil kunt maken. Zeker in het familierecht leer je mensen kennen in een periode waarin hun leven ingrijpend verandert. Om mensen te ondersteunen in zo’n kritieke fase in hun leven moet je betrokken zijn, een vertrouwensband opbouwen en jezelf vooral verzoenend opstellen. Daar zet ik me graag voor in, in het bijzonder wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Koos je even bewust voor Bannister? 

Eveline: “Ja hoor! Wat me onmiddellijk aantrok waren de teams: jonge mensen met veel gezonde ambitie. Daarnaast vind ik het ook heel fijn om me te kunnen focussen op familierecht, maar door het contact met de andere departementen ook op de hoogte te blijven van andere rechtstakken. Dat iedereen zich toespitst op zijn persoonlijke voorkeursmaterie en je toch ideeën kan uitwisselen met elkaar, vind ik super.”

Waarom ben jij de ideale aanvulling van het departement?  

Eveline: “We zijn alle drie geboeid door het familierecht en zetten ons in om voor onze cliënten de best mogelijke oplossing te zoeken, dat staat vast. Na mijn eerste maand met het team heb ik de indruk dat onze persoonlijke sterktes en kennis elkaar op dat vlak goed aanvullen.

Tijdens mijn masteropleidingen in Antwerpen en Maastricht heb ik er voor gekozen om me te verdiepen in het internationaal recht, waaronder mensenrechten en duurzame ontwikkeling. Die studie zorgt ervoor dat ik naast een grondige basis in het Belgische familierecht ook een goed begrip heb van het bredere internationale en menswetenschappelijke kader. Dat vind ik in de praktijk zeker een toevoegde waarde.

Steven en Véronique hebben allebei jaren waardevolle praktijkervaring opgedaan en bijzondere opleidingen gevolgd, zodat ik van hen veel kan bijleren. We kunnen steeds bij elkaar terecht om gedachten uit te wisselen over dossiers en bovendien zijn het ook hele leuke collega’s.”

 

Vragen voor Eveline Delfosse? Je kan haar bereiken via eveline.delfosse@bannister.be of +32 (0)3 369 28 00