Bannister Academy door de ogen van een stagiaire - Femke aan het woord

Femke Van Dyck (20) zit in haar laatste jaar Rechtspraktijk aan de AP Hogeschool Antwerpen. Vooraleer zij aan een schakelprogramma begint met als einddoel een Master in de rechten loopt zij 16 weken lang mee in onze Bannister Academy. Deze Academy is een breed trainings- en opleidingstraject waarin we studenten onderdompelen in de advocatuur en kennis laten maken met de verschillende rechtstakken die we in huis hebben.

Hoe Femke haar eerste weken ervaarde lees je hieronder!

Femke, leg eens uit, hoe voel jij je over de eerste weken?
Femke: “Geweldig! Hier hangt een ontzettend open en joviale sfeer, dat vind ik zo leuk! Tijdens mijn eerste kennismakingsgesprek werd ik meteen op mijn gemak gesteld, geen typische clichévragen, geen droog gesprek, maar een oprechte en persoonlijke kennismaking met een open visie.
Toen ik het verlossende nieuws kreeg dat ik mocht starten was ik zenuwachtig, maar vooral ook héél blij. Een hartelijke ontvangst en een warm welkom door de hele équipe zorgde ervoor dat mijn eerste dag vlekkenloos verliep, ik voelde me eigenlijk vanaf het eerste moment écht opgenomen in de groep.
Weet je wat ik in het begin zo vreemd vond? Dat iedereen elkaar hier ’s morgens zo vriendelijk begroet, dat had ik echt niet verwacht (lacht).

“Not your average law firm” is onze baseline… Kan je ons daarin volgen?
Femke: “Toch wel ja! Ondanks dat er hier ontzettend hard gewerkt wordt, hangt er hier een hele amusante en ontspannen sfeer. ’s Middags lunchen we samen -op gepaste afstand uiteraard- dat zijn supergezellige momenten. Na de werkuren wordt er vaak coronaproof nagepraat over dossiers, en ja… daar kan occasioneel al eens een glaasje bij gedronken worden. Dat zie ik andere kantoren niet doen hoor. Ik denk dat het daar allemaal veel formeler en droger aan toe gaat.”

Waaruit bestaat je takenpakket?
Femke: “Mijn dagplanning is super gevarieerd, ik weet dikwijls op voorhand niet wat de dag zal brengen. Die variatie vind ik echt fijn, want zo leer ik écht alle facetten van een advocatenkantoor kennen. Ze houden er hier trouwens echt wel rekening mee dat je student bent en dat je nog niet weet hoe alles in elkaar zit, een foutje maken is daardoor ook niet erg. Je zit hier tenslotte om te leren.”

Tenslotte, waarom koos je voor Bannister?
Femke: “Ik koos bewust om me kandidaat te stellen voor de Bannister Academy omdat de sfeer op de website en social media me enorm aansprak. Die “let’s go” – mentaliteit voelde ik ook tijdens dat allereerste gesprek, en toen wist ik het gewoon; hier wil ik graag 16 weken het beste van mezelf geven. Nog 12 weken te gaan en ik heb er zoveel zin in! Let’s go.”

2 maart 2021